Rapor Parası Sorgulama

Rapor Parası Sorgulama
Rapor Parası Sorgulama

Evde istirahat ederken önce “Hangi durumlarda SSK SGK rapor parası alınır?” sorusu sonrada  “Rapor parası sorgulama nasıl yapılır?” sorusu aklınıza gelecek her iki konuda da size yardımcı olalım.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları Kanunun ilgili maddeleri uyarınca 3 çeşit Sgk rapor parası (geçici iş göremezlik ödeneği) vardır.

Eğer sigortalı çalışan işyerinde bir kaza geçirdi ise ya da bir meslek hastalığından dolayı rapor aldı ise Sgk rapor parası halk arasında yaygın olarak bilinen adı ile rapor parası, istirahat parası alabilir. İkincisinde ise herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle sigortalı rapor almış ise rapor alım tarihinden evvel üç ay (doksan gün) prim ödenmiş olması şartıyla ve raporun üçüncü gününden başlayarak rapor parası alabilir.

Rapor Parası Sorgulama
Rapor Parası Sorgulama

Bir diğeri de, bayan çalışanın doğum gerçekleştirmesi sonunda doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra ki 8 hafta çoklu gebeliklerde ise doğumdan önce 10 haftada çalışmadığı her gün için Sgk rapor parası ödenir. Ancak sigortalı bayan çalışanın doğumdan önceki üç ay yani doksan gün düzenli prim ödemiş olma şartı aranır. Sosyal Güvenlik Kurumu, geçici iş göremezlik ödeneği ayakta tedaviler de ve yatarak tedaviler de farklı hesaplanmaktadır. Rapor parası sorgulama işlemiyle durumunuzun kontrolünü yapabilirsiniz.

SGK İş Göremezlik Belgeniz var ve çalışmadınız.İş Göremezlik Ödemenizi yani rapor paranızı almak için boşu boşuna ziraat bankasına gitmeyiniz.İlk Önce şifresiz sgk işlemi yaparak rapor paranız yattı mı öğreniniz.Rapor parası artık internet üzerinden girilen sgk iş göremezlik belgelerinin incelenerek elektronik ortamda ödeme yapılmasıyla ziraat bankasından ödenmektedir.İnternetten giriş yanı sıra Sgk rapor parası gerekli belge ve bilgilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna intikal etmesinin ardından incelenerek sonuçlandırılır.Fakat bürokratik bir sürü işle uğraşmadan Rapor Parası sorgulama işlemini buradan halletmeye çalışın Bu incelemenin ardından geçici iş göremezlik ödeneği, istirahat parası kurum tarafından ziraat bankasına yatırılır. Tarafınıza ait rapor paranızın ziraat şubelerine yatıp yatmadığını çevrimiçi işlemlerden öğrenmek istiyorsanız Rapor Parası Sorgulama yapmanız gerekmektedir.

Rapor  Parası Sorgulama yapmak için SGK ‘nın web sitesinden esgm sayfasına bağlanıyoruz. Esgm giriş sayfasında ki formda istenen; T.C kimlik numarası, Nüfusa kayıtlı olunan il, cilt no ve doğum yılı bilgileri girildikten sonra alttaki güvenlik kodu kısımında bulunan resimdeki karakterleri (harf ve/ veya rakam) yanındaki kutucuğa yazıp “sorgula” tuşuna basıyoruz.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*